مرجع :
بازدید :
697
چندی پیش در خبرها آمده بود که اولین جایزه از سه جایزهی «اسکار» چارلی چارپلین، هنرمندی که بسیاری او را نابغهی سینمای جهان میدانند از دفاتر انجمن چاپلین در پاریس به سرقت رفته است. کارشناسان ارزش این تندیس اسکار را بیش از یک میلیون دلار تخمین زدهاند.چارلی چاپلین چندین بار نامزد دریافت جایزهی اسکار شد.نامزد دریافت جایزهی اسکار در رشتههای بهتر ...
سرقت جایزه اسکار چارلی چاپلین
چندی پیش در خبرها آمده بود که اولین جایزه از سه جایزهی «اسکار» چارلی چارپلین، هنرمندی که بسیاری او را نابغهی سینمای جهان میدانند از دفاتر انجمن چاپلین در پاریس به سرقت رفته است. کارشناسان ارزش این تندیس اسکار را بیش از یک میلیون دلار تخمین زدهاند.
چارلی چاپلین چندین بار نامزد دریافت جایزهی اسکار شد.
نامزد دریافت جایزهی اسکار در رشتههای بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه ارجینال و بهترین بازیگر نقش اول برای فیلم دیکتاتور بزرگ در سال ۱۹۴۱.
فیلم «لایم لایت» در سال ۱۹۷۲ برندهی جایزهی بهترین موسیقی ارجینال شد. در سال ۱۹۲۹ چاپلین اسکار بهترین دستاورد هنری برای فیلم سیرک را دریافت کرد.
چارلی چاپلین در ۱۶ آوریل ۱۸۸۹ به ادعای خودش در محلهای در جنوب لندن به دنیا آمد؛ ۴ روز پیش از تولد هیتلر. هم او که در دیکتاتور بزرگ، چاپلین به تصویرش کشید و نقد کرد. دیکتاتور بزرگ نخستین فیلم کاملا ناطق چارلی چاپلین است؛ فیلمی ضد نازی.
در مورد محل تولد و حتا نام اصلی چارلی چاپلین سخن فراوان است و اطلاعات ضد و نقیض بسیاری منتشر شده است.
پلیس فدرال آمریکا یا همان اف.بی.آی معتقد بود چارلی چاپلین در واقع یک یهودی روس با نام اصلی «اسرائیل تورنشتین» بوده است. اسکاتلندیارد اما معتقد است او ممکن است در فرانسه به دنیا آمده باشد.
والدین چاپلین هر دو هنرمند بودند و هر دو بازیگر و آوازهخوان.
آنها پیش از سهسالگی چاپلین از یکدیگر جدا شدند. چارلی آواز خواندن را از مادرش یادگرفت. پدر چاپلین اما الکلی بود و ارتباط چندانی با فرزندش نداشت. مادر چاپلین بعدها دچار بیماری روانی شد و در آسایشگاهی در لندن بستری شد.
با بستری شدن مادر چاپلین، رابطه ی چارلی و برادرش به هم نزدیک شد و هر دو با هم در سالن قدیمیای که پدر و مادرشان در آن کار میکردند به کار مشغول شدند. چاپلین از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۲ به همراه هنرمندی دیگر سراسر آمریکا را چرخیدند و به هنرنمایی پرداختند.
در سال ۱۹۱۴ بود که چاپلین با شرکت «کی استون» سه فیلم بازی کرد. او در این فیلمها به موفقیتهای چشمگیری دست یافت. او در مورد شخصیتی که بعدها شکل گرفت و شهرت جهانی یافت در خاطراتش چنین مینویسد:
«من هیچ ایدهای دربارهی چهرهپردازی و لباسم نداشتم. لباسی که در فیلم اول داشتم را دوست نداشتم. در راه لباسخانه به این نتیجه رسیدم که شلوار بگی گشاد بپوشم و کفشهای بزرگ و کلاهی خاص. میخواستم همه چیز با هم در تضاد باشد. کتی تنگ و کلاهی کوچک و کفشی بزرگ. نمیدانستم باید پیر به نظر بیایم یا جوان؟ اما وقتی یاد حرف کارگردان افتادم که میخواست کمی بزرگتر از آنچه هستم به نظر بیایم، پس یک سبیل اضافه کردم. نمیدانستم چه شخصیتی باید داشته باشم، اما زمانی که لباسها را پوشیدم، خودِ لباسها احساسی به من داد که شخصیت را دیدم. آغاز به شناختنش کردم و زمانی که به روی صحنه میرفتم، کاملاً متولد شده بود.
چاپلین در عمر هنری خود آثار بزرگی خلق کرد و شاید کسی در دنیا نباشد که نام این نابغهی سینما را نشنیده باشد.
از آثار فراوان او میتوان به ساخت یک زندگی(۱۹۱۴)، ولگرد (۱۹۱۵)، زندگی سگی (۱۹۱۸)، روشناییهای شهر (۱۹۳۱)، عصر جدید (۱۹۳۶)، دیکتاتور بزرگ (۱۹۴۰)، کنتسی از هنگ کنگ (۱۹۶۷) و … اشاره کرد.
چارلی چاپلین در ۲۵ دسامبر ۱۹۷۷ درگذشت.